• Hoogsensitief HSS ondernemerschap
  Creëer en Speel met jouw bedrijf op jouw manier

Training Hoogsensitief HSS Ondernemerschap

Veel hoogsensitieve HSS zijn generalisten, slimme multitalents, creators en in hun hart ondernemers. Ze houden immers van afwisseling, houden van leren en experimenteren en nieuwe dingen te gaan doen. Ondernemerschap biedt de mogelijkheden voor diversiteit, om te doen wat je het liefste doet, te werken met klanten die bij jou passen en dat alles op jouw voorwaarden (bv. tijden en omgeving).  Je doet je werk helemaal  zoals jij dat wilt, zoals jij dat het beste vindt zonder dat er een manager, directeur of team is die je meer volgens procedures, protocollen of binnen een competentieprofiel willen laten functioneren. 

Je kunt binnen het ondernemerschap allerlei kanten van jezelf kwijt. Je creativiteit, je generalistische inslag en leergierigheid. Misschien wil jij en producten ontwerpen en adviseur zijn, een boekenwinkel runnen en evenementen organiseren. Of juist je klant bij de restyling van zijn huis van planvorming tot uitvoering en keuze van materialen begeleiden. Of je wilt loondienst en een bedrijf. En misschien wel een studie erbij? 

Het kan allemaal....en juist dat is een valkuil. Want als alles kan, kan je eindeloos plannetjes maken in je hoofd en nergens beginnen. Een hoogsensitieve HSS is daar een kei in. Of je houdt tig ballen in de lucht, want alles lijkt leuk en je maakt geen keuzes vanuit je gevoel. Misschien put jij jezelf uit en weet je niet hoe dat komt. Dat geeft de nodige frustraties.  Misschien ben je het overzicht kwijt. Waar ga je beginnen? Mis je een kop en staart in je bedrijf of voel je niet meer wat je nu eigenlijk echt wilt en kunt. Of jij snapt helemaal wat je kan en wil, maar je potentiële klant snapt niet dat jij dat als multitalent allemaal kan. Je weet het niet zichtbaar te maken of het lukt niet om jezelf te verkopen met de juiste woorden die alles omvatten wat jij biedt.

Heb jij het ook gemerkt dat als je naar businesscoaches en businesstrainingen kijkt, ze allemaal lijken te beginnen  op een punt waarbij je exact moet weten wat je wilt. Ze gaan er meestal van uit dat jij je businessidee al klaar hebt. Maar wat als je het nog niet helemaal duidelijk hebt, of wat als jouw businessconcept nog niet kloppend voelt of nog niet compleet is?  Wat nou als jij over- of onderprikkeld bent in je eigen ondernemerschap? Waar begin je dan? Misschien heb je ontdekt dat de standaard ondernemerschapstrainingen niet voor jou werken, want tja voor jou werkt het niet precies zoals het hoort.

Jij wil misschien beginnen met je logo of website, maar je hebt geleerd dat je eerst een visie en missie moet hebben, dus wacht je op een flitsende zin die uit jouw brein ontspringt na eindeloze denk en scenario sessies. En die zin met een logica en volledigheid, die komt maar niet en dus stokt jouw ondernemerschap. Laat ik je verklappen dat het eerste dat bestond in mijn bedrijf was mijn logo. En tijdens het ontwerpen kwam ik op de juiste woorden van mijn visie, mijn missie, mijn why van mijn onderneming. Ik deed niet eerst een marktonderzoek om de behoefte van mijn klant te bepalen, want ik zag de onhandige gedragspatronen van een groep mensen (jawel niet heel verrassend de HSP ;-)) en wist antwoorden op vragen waarvan mijn potentiële klanten niet eens wisten dat dat de vragen waren die ze nodig hadden om tot oplossingen te komen. Mijn onderneming begon bij mijn eigen vragen, mijn eigen verhaal en ervaringen. En mijn klanten, dat zijn eigenlijk allemaal variaties op Saskia. Wel scheelt het dat ik een ondernemersachtergrond heb, van huis uit, maar ook door mijn banen bij de Kamer van Koophandel en mijn docentschap bij de Hogeschool Utrecht bij de opleiding Small Business & Retailmanagement. Dan is het makkelijker om af te durven wijken van een standaard aanpak. 

Zo kan ondernemen dus ook. En misschien kan het wel veel beter als ik zou doen zoals het hoort, maar zo werkt het op mijn manier. En daar gaat ondernemen toch over? Dat je het doet zoals het voor jou en je bedrijf wel werkt. Niet zoals het misschien hoort of het allerbeste gaat. Ik heb gemerkt dat veel hoogsensitieve HSS veel beter bij hun gevoel kunnen komen als we eerst alle aspecten van ondernemerschap visueel maken. Je kunt het beelddenken noemen of je kunt zeggen dat een associatief brein zo het fijnste werkt. Dan ontstaat er een goed verhaal, een verhaal waar je zelf in gelooft, enthousiast over bent en dus kan vertalen naar je klant. Dan kan je de bühne op met jouw producten waar je 100% achter staat. Je koopt immers datgene waar de verkoper helemaal congruent over is. Het enthousiasme straalt van zijn gezicht, zijn houding, bewegingen en de taal die hij gebruikt. Dat kan alleen als je zo dicht mogelijk bij jezelf blijft. 

Ondernemerschap vraagt een combinatie van voelen, denken en doen. En zeker bij hoogsensitiviteit verlies je er nog wel eens eentje uit het oog. Baal je ervan en wil je nu eens ECHT aan de slag en meer vanuit je gevoel voelen welke stappen bij jou passen??? Dan is deze training speciaal voor jou. Vanuit visuele middelen, vertalen we gezamenlijk wat er in jou leeft, jou energie geeft, jou voedt en voorziet van diversiteit op een wijze die bij jou en je klant past. 

 • Idee

 • Ervaren

 • Op jouw manier

 • Ondernemen


 • Wat wil je doen

 • Wat zijn je kwaliteiten

 • Waar is je aandacht?

 • Balans in jouw onder- en overprikkeling

 • Keuzes visualiseren en doorvoelen

Hoogsensitief HSS Ondernemerschap en het Vliegermodel, wat gebeurt er in je brein bij het plannen maken?

Wat gaan we doen?

Praktische informatie

Schrijf je in voor de GRATISonline minicursus "JOUW HSP 4-daagse"

Wil je meer weten over wat HSP en HSS wel en niet is? Wat de wetenschappelijke feiten over hoogsensitiviteit zijn? Kennis maken met de 4 totaal verschillende typen HSP? Alles over onder- & overprikkeling leren? Jouw valkuilen & kwaliteiten bepalen? En gratis oefeningen & testen? Schrijf je dan in voor de JOUW HSP 4-daagse. En ontvang 4 dagen een mail met een link naar het cursusmateriaal (video, mp-3, opdrachten & theorie).

Gratis minicursus JOUW HSP 4-daagse

Dankjewel voor je inschrijving! Je ontvangt zo direct je eerste email (check ook je spam of reclamefolder!)