• Hoogsensitief HSS ondernemerschap
  Creëer en Speel met jouw bedrijf op jouw manier

Training Hoogsensitief HSS Ondernemerschap

Veel hoogsensitieve HSS zijn generalisten, slimme multitalents, creators en in hun hart ondernemers. Ze houden immers van afwisseling, houden van leren en experimenteren en nieuwe dingen te gaan doen. Ondernemerschap biedt de mogelijkheden voor diversiteit, om te doen wat je het liefste doet, te werken met klanten die bij jou passen en dat alles op jouw voorwaarden (bv. tijden en omgeving).  Je doet je werk helemaal  zoals jij dat wilt, zoals jij dat het beste vindt zonder dat er een manager, directeur of team is die je meer volgens procedures, protocollen of binnen een competentieprofiel willen laten functioneren. 

Je kunt binnen het ondernemerschap allerlei kanten van jezelf kwijt. Je creativiteit, je generalistische inslag en leergierigheid. Misschien wil jij en producten ontwerpen en adviseur zijn, een boekenwinkel runnen en evenementen organiseren. Of juist je klant bij de restyling van zijn huis van planvorming tot uitvoering en keuze van materialen begeleiden. Of je wilt loondienst en een bedrijf. En misschien wel een studie erbij? 

Het kan allemaal....en juist dat is een valkuil. Want als alles kan, kan je eindeloos plannetjes maken in je hoofd en nergens beginnen. Misschien ben je de essentie van je bedrijf kwijt.  Mis je een kop en staart in je bedrijf of voel je niet meer wat je nu eigenlijk echt wilt en kunt. Of je potentiële klant snapt niet wat jij als multitalent allemaal kan. Je weet het niet zichtbaar te maken of het lukt niet om jezelf te verkopen met de juiste woorden die alles omvatten wat jij biedt. En de standaard businesstrainingen die sluiten niet bij jouw hoogsensitieve HSS brein aan. Kiezen? Focus? Dat kan alleen op gevoel en soms is dat juist niet kiezen.

Ik heb gemerkt dat veel hoogsensitieve HSS veel beter ondernemen als ze goed weten wie ze zijn en waar ze voor staan en hun diversiteit omarmen en uiten. Ze kunnen vaak makkelijker bij hun gevoel  komen als we allerlei aspecten van ondernemerschap visueel maken. Je kunt het beelddenken noemen of je kunt zeggen dat een associatief brein zo het fijnste werkt. Dan ontstaat er een goed verhaal, een verhaal waar je zelf in gelooft, enthousiast over bent en dus kan vertalen naar je klant. Dan kan je de bühne op met jouw producten waar je 100% achter staat. Je koopt immers datgene waar de verkoper helemaal congruent over is. Het enthousiasme straalt van zijn gezicht, zijn houding, bewegingen en de taal die hij gebruikt.

Dat kan alleen als je zo dicht mogelijk bij jezelf blijft. Dit is de reden dat ik in zowel de groepstraining als in de individuele training werk met cognitieve methodes EN poppetjes, materialen, kaartjes met woorden en foto's. Zodat je vanuit je hoofd, maar ook vanuit beeld, woorden kan vinden en kunt gaan voelen of het klopt. Als je hier niets mee hebt, dan is deze training dus niets voor jou :-).

 

 • Idee

 • Ervaren

 • Op jouw manier

 • Ondernemen


 • Wat wil je doen

 • Wat zijn je kwaliteiten

 • Waar is je aandacht?

 • Balans in jouw onder- en overprikkeling

 • Keuzes visualiseren en doorvoelen

Hoogsensitief HSS Ondernemerschap en het Vliegermodel, wat gebeurt er in je brein bij het plannen maken?

Wat gaan we doen?

Praktische informatie