• Saskia Klaaysen

Reviews Saskia

Ik heb heel veel aan jou te danken, je hebt me een spiegel voorgehouden (was soms even slikken) en door je aanpak, pragmatisch en verrassend, heb ik vooral ervaren wat ik zelf voel, maar ook wat mijn gedrag bij anderen teweeg brengt (dubbel slik). Ik heb in ieder geval ervaren dat ik juist als HSP’er foute inschattingen maak c.q. mijn eigen waarheden heb gecreëerd. Dat was confronterend! Ik worstel daar nog wel mee, want wanneer is mijn intuïtie onvoorwaardelijk en wanneer heb ik daar mijn eigen verhaal aan toegevoegd? In al die jaren en verschillende "therapeuten" ben jij de enige die me echt verder geholpen heeft. Dankzij jou durf ik nu ook de keuze te maken om - eindelijk - meer te gaan luisteren naar mijn gevoel en mijn intuïtie de plek te geven die het verdient. "Uit mijn hoofd in mijn hart" zonder dat daar iets zweverigs aan is (is/was toch mijn allergie). Ik ben er nog niet, maar ik ervaar wel dat er steeds meer mensen op mijn pad komen die deze weg ook bewandelen en dat steunt me om door te gaan. Het voelt nog een beetje als het volgen van een klein lichtje terwijl ik op een donker bospad mijn weg zoek. Soms loopt het als vanzelf en soms is het heel erg moeizaam, voetje voor voetje om niet te struikelen. Jij was mijn baken die me de weg heeft gewezen, me van tijd tot tijd vertelde dat ik de goede kant op ging en me moed gaf om door te gaan. Als er een ding is wat ik wens, naast het feit dat ik zo dadelijk echt mezelf kan zijn, is het wel dat ik ook voor anderen een baken kan zijn in moeilijke tijden. En als ik zo om me heen kijk en zie waar we als mensheid op dit moment met z'n allen mee bezig zijn (zelfs kinderen raken al overspannen door ervaren druk) dan denk ik dat dat hard nodig is.

Riny

De coaching sessies zijn bijzonder, bijzonder omdat deze precies blootleggen waar je als HSS’er vastloopt. Tijdens de sessie kwam ik er achter waar mijn knelpunten/pijnpunten liggen, waar rationeel denken gevoel overstemd. Dankzij de informatie en inzichten die de sessies met Saskia mij gaven heb ik stappen kunnen ondernemen om aan mijzelf en mijn leven te werken. Dit geld voor mijn zakelijk alsmede in de privé leven. Er wordt gestuurd op actie en aanpakken en mede hierdoor ben ik er ook daadwerkelijk mee aan de slag gegaan. Saskia weet te sturen zonder dit er te dik bovenop te leggen. Waardoor er in een ongedwongen sfeer veel hulp geboden wordt en praktische en toepasbare oplossingen ontstaan. Één en al lof voor de coaching en voor Saskia als persoon!

Sybe

Saskia is een fijne, warme vrouw die mij direct het gevoel van thuis gaf zodra ik haar ontmoette. Haar vermogen om veel informatie snel en adequaat te verwerken om zo snel en effectief tot de kern te komen is verbazingwekkend groot. Ik ben snel van begrip en ik kan rap praten, maar elke keer verbaasde Saskia mij hoe goed zij mij kon volgen en mij tijdens de sessies direct op weg hielp. Ik ben bewust van hoe ik in het leven sta, maar Saskia heeft mij vernieuwde en diepere inzichten gegeven. Saskia heeft mij meerdere keren weten te raken, zij heeft ervoor gezorgd dat ik bewust contact kreeg met mijn innerlijke zelf, met mijn ziel. De afsluitende Chakra behandeling was geweldig en maakte mijn reis met Saskia volledig. Geef je over aan Saskia, dan volgt de rest vanzelf. Ik ben dankbaar dat ik Saskia heb leren kennen en dat zij mij heeft begeleid op mijn reis door het leven.

Arjan

Op mijn werk liep ik tegen een aantal problemen aan en ik wist niet goed wat ik met mijn toekomst aan wilde. Bij toeval (?) werd ik door iemand op het spoor van hooggevoeligheid gezet. Een aantal boeken erover gelezen en daarna een coach gezocht op dit onderwerp. Al snel een afspraak met Saskia gemaakt en veel geleerd over mijn hooggevoeligheid en specifiek het type sensation seeker. Geleerd dat onderprikkeling niet alles is, maar overprikkeling me ook veel last op kan leveren. Laveren daartussen blijft een lastige, maar ik herken het steeds beter bij mezelf. Samen met Saskia mezelf aan de haren uit het moeras kunnen trekken J Haar stralende glimlach en goed gevoel voor humor maakt dat het makkelijk is je diepste zieleroerselen met Saskia te delen. Vertrouwen in hoofdletters geschreven, zorgt voor verbinding. Met Saskia heb ik stappen kunnen zetten, mezelf beter leren kennen en beter in het moment gekomen. Iedere twee/drie maanden hadden we een coachingsgesprek en telkens weer had Saskia verrassende vragen, verzoeken en invalshoeken waardoor ik vol goede inzichten en nieuwe energie weer naar buiten stapte. Een toppertje dus die ik van harte aanbeveel!'

Richard

"Sinds mijn achttiende ben ik een aantal keren vastgelopen. Na verschillende therapieën te hebben gevolgd - zonder dat het echt veel opleverde - kwam ik er een paar jaar geleden achter dat ik hooggevoelig ben. Vorig jaar was ik er klaar voor om ermee aan de slag te gaan. Hoe kon ik zó omgaan met mijn hooggevoeligheid dat ik het niet alleen maar als last ervaarde, maar juist ook als kwaliteit? Ik heb Saskia's hulp daarbij gevraagd. Na de training met een groep, heb ik individuele sessies met Saskia gehad. Zij heeft me geleerd om in contact te komen met mijn gevoel en om beter naar mijn lichaam, intuïtie en hart te luisteren. Daardoor kon ik beter voor mezelf zorgen en leerde ik écht contact aan te gaan met de mensen die me lief zijn. Ik leerde vanuit kracht en vertrouwen te voelen en te handelen, in plaats vanuit angst en onzekerheid. Saskia heeft me daar heel goed bij geholpen, door naar me te luisteren, me aan te sporen, een spiegel voor te houden en door te werken met bijvoorbeeld opstellingen, edelstenen en kaarten. Ik voelde me gezien en gehoord. Voor het eerst kwam het écht bij me binnen. Ik voel me krachtiger en meer bij mezelf en dat voelt heel goed!"

Els

In 2013 stortte ik letterlijk en figuurlijk in elkaar bij mijn toemalige werkgever, na bezoek aan dokter bleek diagnose een stevige burnout. Al gauw belande ik in wirwar van hulpverlening, volgende diagnose kwam aan het licht, Bart je bent ADHD-er, 14 weken traject gevolgd, maar bleef mijn klachten houden en achteraf bleek ADHD volledige mis diagnose. Door zelfonderzoek op internet waar ik wat testen deed, kwam op een goede dag hooggevoeligheid voorbij, me er verder in verdiept en kreeg in 1x antwoorden op vragen die ik al zolang had en volledige er- en herkenning Wederom internet op, om naar ervaringsdeskundige op dit gebied te zoeken. Gelijk viel me oog op website van Saskia van Anahata, afspraak was snel gemaakt en vanaf seconde 1 voelde ik me compleet thuis bij haar. Eindelijk na zoveel tijd een begrijpend luisterend oor, waar het in andere hulpverlening toch erg commercieël toegaat, tenminste dat is mijn ervaring. Al gauw bleek dat ik extraverte hooggevoelige sensationseeker ben, het had eindelijk een naam. Na verschillende zeer prettige en intensieve sessies bij Saskia, weet ik nu veel beter de balans te vinden tussen over en onderprikkeling en waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe, zonder er last van te hebben. Durf beter nee te zeggen en niet impulsief overal ja op te zeggen, geef mezelf nu bedenktijd om over hulpvraag van de ander na te denken. We hebben ook gewerkt aan doelen die ik wil bereiken in het leven en dit wbt werk en Saskia gaf mij weer zelfvertrouwen en het geloof dat je wel degelijk dromen kan waarmaken. Wat ik vooral erg prettig vond, dat ik mogelijkheid had om tussen sessies door via mail updates te sturen die ze ook snel beantwoorde en ja zonder dat de geldmeter aanging, kunnen hoop hulpverleners voorbeeld aan nemen. Voordat ik 2 A4tjes voltyp als extraverte man, brei, kantklos ik eindje aan deze positieve mening over Anahata. Kan iedereen het coaching traject aanraden als je weet dat je hooggevoelig bent en je geen raad weet, geloof me Saskia biedt UITKOMST!! Dank je wel Saskia, voor je zeer vakkundige en prettige werkwijze en wie je bent als mens: in 1 woord TOP!!!

Bart

Vorig jaar heeft Saskia mij tijdens een aantal sessies gecoacht. In juni 2015 hebben we het traject afgerond, waarna Saskia mij vroeg of ik een review wilde schrijven. Lange tijd heeft het op mijn todo lijst gestaan, maar was het er niet van gekomen. Omdat ik niet vergeten ben hoe enthousiast en gemotiveerd ik van de sessies werd, hierbij de review. Saskia is enthousiast, eerlijk, open, spontaan en kan goed luisteren. Ze heeft een prettige en positieve energie waar ik als klant goed op kon inhaken en meeliften. Daarnaast kon ze goed inspelen en doortastend zijn op momenten dat zich voor mij moeilijke situaties voordeden, tijdens welke ze mij aanmoedigde hetgeen mij dwars zat naar buiten te brengen. Dit gaf mij het gevoel dat ze mij echt wilde helpen. Door bovengenoemde kon ik mij vanaf het eerste moment openstellen, heb ik nu beter door hoe om te gaan met hoogsensitiviteit en denk ik met een goed gevoel terug aan de sessies.

Steven

Wat ik fijn vind aan Saskia, is haar aardse nuchterheid. Het is inspirerend om te zien hoe zij haar hooggevoeligheid op een daadkrachtige manier positief benut en inzet. Persoonlijk geeft het mij vertrouwen om op onzekere momenten terug te denken aan mijn deelname aan de cursus bij Saskia. Het herinnerd mij aan het feit dat mijn hooggevoeligheid boven alles een cadeautje is en dat het slechts een kwestie van tijd is, die ik nodig heb als mens om te groeien en ontwikkelen, totdat ook ik daadkrachtig genoeg zal zijn om mijn hooggevoeligheid positief te benutten en in te zetten. De kracht die Saskia als mens uitstraalt, (wetende dat zij hooggevoeligheid is en waarschijnlijk de zelfde pieken en dalen kent), geeft mij rust en vertrouwen.

Sharon

Ik heb de cursus van Omgaan met JOUW hooggevoeligheid als zeer verrijkend ervaren. De cursus werd gegeven in een kleine groep mensen, wat erg prettig is, want daardoor is er genoeg tijd voor iedereen. Door het doen van de cursus heb ik meerdere inzichten gekregen en ook vond ik herkenning bij anderen. Voornamelijk dat laatste heeft mij goed gedaan. Ik voelde mij begrepen en veilig en daarnaast was er ruimte voor humor. Interessant vond ik het om tijdens de cursus te leren dat je hooggevoelig kan zijn in verschillende varianten en dat er ook verschillende manieren zijn om hiermee om te gaan. De hooggevoeligen hebben allemaal last van dezelfde ‘kwaal’, maar de omstandigheden kunnen variëren. Er wordt ook veel aandacht besteed aan het doen van opdrachten. De opdrachten die mij het meeste zijn bijgebleven, zijn die met stenen en ook die waar je je gaat verplaatsen in een ander persoon en ook daadwerkelijk de gevoelens van die persoon ervaart. Kortom ik kan de cursus zeker aanraden voor diegene die moeite hebben met grenzen stellen, meer inzicht willen krijgen in hun zelf en in het geven en nemen van energie. En ook voor die willen erkennen dat het een talent kan zijn en dat het je iets positiefs opleveren kan.

Henriette

Toen ik de cursus Omgaan met JOUW hooggevoeligheid ging volgen wist ik net wat hooggevoeligheid was en dat ik hooggevoelig ben! Ik voelde mij altijd anders dan de rest en wist niet waarom. Nu blijken veel meer mensen zo te zijn. En het is iets! Wat fijn!! Ik heb heel veel aan de cursus gehad, het heeft mij veel duidelijkheid gegeven en inzicht in mijzelf, waarom ik zo voelde en handelde. De opdrachten waren soms ‘gek’ en onwennig maar het leverde zo veel op. Saskia is als coach een geweldig mens. Ze weet wat je bezig houd en heeft een logische verklaring. Na deze cursus heb ik een coaching traject gevolgd omdat ik volledig vast was gelopen in mijn werk. Daardoor kreeg ik mijn valkuilen goed in beeld en kon/kan ik daarmee aan de slag. In de privé sfeer heb ik ook enkele sessies gedaan, bijvoorbeeld mijn claustrofobie. En weg is het!! Kortom een aanrader!!

Jantien

Balans & rust waren de primaire woorden die ik uitsprak bij de eerste sessie met Saskia. Deze twee zijn belangrijk voor mij om goed in mijn vel te zitten en waardoor ik vertrouwen heb in mezelf en kan gaan voor persoonlijke groei. Saskia heeft mij inzichten en tools gegeven om dichterbij mezelf te komen en weer de balans & rust te vinden in mijn leven. Zij heeft mij geholpen om nog beter naar mijn gevoel te luisteren en hierop vertrouwen. Met een glimlach ging ik weg bij Saskia, verhelderend en verfrissend waren de sessies! Dank je Saskia voor je warme persoonlijkheid en de doorslag voor mij om voor mezelf te starten als Voedingscoach.

Ginny

Ik ben een paar keer bij Saskia geweest om een aantal dingen aan te pakken waar ik zelf niet uitkwam of bewust van was. Een sessie met Saskia is als een cadeautje voor jezelf. Zij maakt je bewust van je eigen denk- en handelswijze , dit doet ze met veel humor en duidelijke taal. Eindelijk is bij mij het kwartje gevallen en begrijp ik waarom ik de dingen deed zoals ik ze deed. Nu ik het eindelijk ( echt) begrijp kan ik het loslaten en er op een andere manier naar kijken en handelen. Dus als je er ook aan toe bent dat er kwartjes gaan vallen, ga naar Saskia : )

Gisa

Saskia heeft mij geholpen mijn gevoel en de kern van wie ik ben en wat bij mij past bloot te leggen. Dankzij de prettige en praktische sessies ben ik dichtbij mijzelf gekomen en weet ik dat ik kan vertrouwen op mijn intuïtie, een waardevol kompas voor de toekomst. Saskia heeft het vermogen als het ware snel door me heen te kijken en dat wat ik zelf 'overschreeuw' en vertroebel door gedachten weer te laten spreken. Ik zou Saskia graag in mijn binnenzak willen hebben voor een verhelderende portie reflectie op z'n tijd!

Mariël

Als ik jouw coachstijl zou moeten beschrijven komen de volgende woorden op: liefdevol, zacht, intuïtief, zuiver, openhartig, zorgvuldig en geduldig. En ook relativerend en humor. Als je een keer bij jou geweest ben, heb je zeker zin om weer te gaan. Je werpt totaal geen drempel op. Je hebt me (destijds) bij een moeilijk onderwerp heel goed verder kunnen helpen, met veel wijsheid en inzicht, dat heeft me echt verder gebracht.

Barbara

Ik kwam bij Saskia om beter inzicht te krijgen over wat hooggevoeligheid voor mij inhoudt en om beter bij mijn gevoel en niet dat van een ander te komen. Door samen door middel van oefeningen dit inzicht duidelijker te krijgen heb ik als zeer fijn ervaren. Niet alleen maar praten over dingen maar ook tastbaar dingen doen en zien, iets wat voor mij een groot verschil heeft gemaakt. Als persoon had ik met Saskia direct een klik, ik vond het verfrissend om te zien hoeveel dingen waarvan ik dacht dat ik die alleen had door Saskia ook werden benoemd als iets wat voor haar zeer herkenbaar was. Ik heb vanaf het begin geen enkele terughoudendheid gevoeld of ervaren waardoor ik zeer open de gesprekken kon aangaan. Door onze gesprekken heb ik zeer zeker een beter inzicht in mijn hooggevoeligheid gekregen maar ben ik ook een stuk gegronder geworden en heb ik een aantal handvatten gekregen die mij dagelijks helpen. Ik ben altijd met veel plezier naar Saskia toegegaan. Saskia, bedankt. Je bent een kanjer!

Barbara

Nu nog steeds ben ik Saskia enorm dankbaar dat ze op mijn levenspad is gekomen. Ik liep eigenlijk op een doodspoor bij de reguliere hulp, al een aantal jaar kampte ik met een eetstoornis die ik had ontwikkeld na een stuk gelopen relatie. Door hulp van Saskia zijn mijn ogen geopend en leerde ik allereerst over hooggevoeligheid waardoor ik mezelf beter ben gaan begrijpen wat er mis was en ging in mijn leven. Na wat sessies ging het steeds beter met mezelf en kreeg ik weer zelfvertrouwen en dat straalde ik naar de buitenkant. Doordat het steeds beter met mezelf ging heb ik de eetstoornis overwonnen en de daar achterliggende problemen. De positieve uitstraling heeft mij verder hele mooie gebeurtenissen in mijn leven gebracht.

Conny

Ik heb bij Saskia een workshop emotie-management mogen volgen en een aantal individuele sessies. Ik heb geleerd nog meer te kunnen vertrouwen op mijn eigen kracht, gevoel en intuïtie. Subliem hoe zij op het juiste moment de juiste tools / methodieken weet in te zetten. De meest indrukwekkende ervaring was voor mij de confrontatie aangaan met "oud zeer”. Saskia heeft mij laten ervaren dat er wel degelijk ook hele fijne en warme momenten destijds aanwezig waren en er nog steeds een heel bijzonder lijntje loopt! Onbetaalbaar!

Lonneke

Zo bedankt voor alles. Als ik aan jouw coaching denk, dan komen de volgende woorden bij mij op : van hart tot hart, doortastend, vakvrouw, zacht, humor, energetisch, veilig, mooie technieken. Door jouw unieke manier van coaching maak je voor mij het verschil.

Lisa

Ik ken Saskia al geruime tijd als een zeer bijzondere professional die (voor) mij op een paar cruciale momenten in mijn leven een zet in de goede richting heeft gegeven c.q. een stap in de goede richting heeft laten maken……dit echter zonder oordeel of betweterigheid …….voor mij de enige manier om een beweging (in de goede richting) te maken……en te komen tot het punt waar ik nu sta….. Super bedankt daarvoor !! (en ondanks de goede hulp en zorgen zullen er beslist nog momenten volgen).

Paul

Wat Saskia onderscheidt ten opzicht van eerdere coaching trajecten die ik heb gevolgd is dat het haar wel lukt om me te inspireren tot directe actie. Iets waarvan ik uit ervaring weet dat dat niet eenvoudig is. Dat komt met name omdat ze geen vast programma afloopt, maar er in geslaagd is om in zeer korte tijd een feilloze analyse te maken van wat mij drijft en wat mij blokkeert en daar vervolgens op te focussen. Dat betekent geen eindeloos lange looptijd, maar een aantal intense sessies om vervolgens in de praktijk te ervaren dat het werkt! Naast een zeer professionele coach is Saskia ook gewoon een erg leuke en aardige vrouw die ik zeker nog af en toe ga opzoeken voor een portie objectieve zelfreflectie!

Michael

Saskia heeft mij heel goed geholpen, ze laat op een goede manier je inzien waar je tegen aanloopt en hoe je dat kan veranderen. Dit doet ze door middel van oefeningen of praten. Het heeft mij heel erg geholpen.

Laurien

Saskia luistert goed, ik voel geen oordeel, alleen warmte. Wat fijn dat ik na elke sessie zo’n duidelijk verslag kreeg waardoor ik, door het vaak te lezen, het beter ging begrijpen en ook achteraf door alle verslagen achter elkaar te gaan lezen een beter inzicht in mezelf kreeg.

Mascha

Saskia heb ik leren kennen als een uitermate professionele maar vooral ook kundige coach. Door vooral haar (spirituele) gevoel te gebruiken in de sessies weet zij snel tot de kern door te dringen. De manier waarop ik dit beleefd heb was uitermate positief, soms confronterend maar altijd effectief. Tijdens de sessies weet Saskia heel snel een goede vertrouwelijke en warme sfeer te creëren waarin het prettig werken is.

Paul

De coaching van Saskia heeft mij in een versnelling gebracht om in werk & leven mijn passie te volgen en concreet in actie om te zetten. Saskia is een kundige coach die midden in het leven staat en een hele prettige leeromgeving creëert . Dankzij haar ben ik bewust van mijn energie en heb ik tools om die energie vast te houden en toe te laten nemen. Saskia, bedankt!

Oscar

De coaching sessies bij Saskia heb ik als heel fijn ervaren. Het heeft mij tijdens mijn burn-out geholpen om tot rust te komen. Ik heb het als erg prettig ervaren om geen ellenlange praatsessies te doen, maar vanuit het onderbewuste te ontdekken. De sessies worden door Saskia op prettige, zachte en nuchtere wijze begeleid. Waarbij ruimte is voor datgene wat aandacht nodig heeft.

Marijke

Zonder Saskia had ik denk ik nooit, of veel later misschien, kunnen voelen dat mijn hooggevoeligheid ook heel veel positieve effecten heeft op mijn leven. Ik heb geleerd om de zaak van een ander bij de ander te kunnen laten. Me niet meer overal verantwoordelijk voor te voelen. En vooral om geen invulling aan andermans gedachten meer te geven. Maar terug bij mezelf te komen en blijven. Dit alles heeft zo een positieve verandering aan mijn leven gegeven. Het werkt door in al mijn contacten met anderen. Ik heb nu ook veel meer energie. Saskia haar begrip en inleving gaf me zoveel vertrouwen en warmte. Het was heel bijzonder om samen met je te werken Saskia.

Helen

Schrijf je in voor de GRATISonline minicursus "JOUW HSP 4-daagse"

Wil je meer weten over wat HSP wel en niet is? Wat de wetenschappelijke HSP feiten zijn? Kennis maken met de 4 totaal verschillende typen HSP? Alles over onder- & overprikkeling leren? Jouw valkuilen & kwaliteiten bepalen? En gratis oefeningen & testen? Schrijf je dan in voor de JOUW HSP 4-daagse. En ontvang 4 dagen een mail met een link naar het cursusmateriaal (video, mp-3, opdrachten & theorie).

Gratis minicursus JOUW HSP 4-daagse

Dankjewel voor je inschrijving! Je ontvangt zo direct je eerste email (check ook je spam of reclamefolder!)