Wat zijn de kenmerken van hoogsensitiviteit?

Vanaf deze week post ik iedere donderdag om 13.00 uur een nieuwe video over hoogsensitiviteit en hoogsensitieve High Sensation Seekers op Youtube. En uiteraard zijn ze ook via mijn website te volgen.

Ik begin vandaag bij de basis, wat zijn de kenmerken van hoogsensitiviteit? Hoogsensitiviteit zegt volgens de wetenschap iets over de bedrading van je brein.

Deze video legt uit wat de vier eigenschappen zijn van hoogsensitiviteit:

1. Informatie opmerken via de zintuigen (zintuiglijke gevoeligheid)

2. Diepgaand verwerken van de informatie (denken) en

3. cognitieve en affectieve empathie

4. Sterkere reactie op de informatie, de neiging om er iets mee te willen doen en overprikkeling.

In deze video bespreek ik ook een aantal voordelen en nadelen van de vier eigenschappen van hoogsensitiviteit.

Wil je meer?

Abonneer je dan op mijn Youtube kanaal.
Of doe mee met de online minicursus Jouw HSP 4-daagse. Ontvang vier dagen gratis videolessen over hoogsensitiviteit en de hoogsensitieve High Sensation Seeker, HSP testen en een HSS test, werkbladen en oefeningen over hoogsensitiviteit en onder- en overprikkeling. Klik op de link om je aan te melden. Of bekijk ons uitgebreidere trainingsaanbod op

Bron:

Esther Bergsma heeft op basis van wetenschappelijk onderzoek de volgende definitie van hoogsensitiviteit opgesteld (zie ook haar boek het Hoogsensitieve Brein):

“Hoogsensitiviteit is een aangeboren temperament met een grote gevoeligheid voor (interne en externe) stimuli en het diepgaand verwerken van en sterk reageren op deze informatie” Esther Bergsma, 2017

Schrijf je in voor de GRATISonline minicursus "JOUW HSP 4-daagse"

Wil je meer weten over wat HSP en HSS wel en niet is? Wat de wetenschappelijke feiten over hoogsensitiviteit zijn? Kennis maken met de 4 totaal verschillende typen HSP? Alles over onder- & overprikkeling leren? Jouw valkuilen & kwaliteiten bepalen? En gratis oefeningen & testen? Schrijf je dan in voor de JOUW HSP 4-daagse. En ontvang 4 dagen een mail met een link naar het cursusmateriaal (video, mp-3, opdrachten & theorie).

Gratis minicursus JOUW HSP 4-daagse

Dankjewel voor je inschrijving! Je ontvangt zo direct je eerste email (check ook je spam of reclamefolder!)

%d bloggers liken dit: