Wat ga je nu doen? Hoogsensitieve High Sensation Seeker

En wat ga je nu doen?” Dat is geloof ik op dit moment de meest gestelde vraag die mensen aan me stellen nu het boek af is. Om heel eerlijk te zijn vroeg ik me dat in de kerstvakantie ook even af. Maar het bleef stil in mij. Ik weet het eigenlijk niet. Ideetjes genoeg, maar nog geen drive. 

Ik ken mijn neiging om doorrrrr te gaan en weer wat nieuws te verzinnen maar al te goed. Want o jee, ik wil me uiteraard niet gaan vervelen. 
Maar dit keer merkte ik steeds weerstand bij die vraag. Alsof ik net bevallen was en de mensen me vroegen: “en wanneer komt de tweede?”. 

Prikkels bijten niet! schreef ik niet alleen op de dagen dat ik achter je laptop zat. Ik schreef het vooral als ik met mensen werkte in de praktijk, een ander boek las, in discussie was over de uitkomsten van het onderzoek, vragen op facebook beantwoordde of gewoon op straat fietste en al mijmerend nadacht over nieuwe inzichten. Of gewoon door statements die andere mensen op social media maakten en bijbehorende onzin over HSP of hoogsensitieve HSS. Eigenlijk schreef ik dat boek continu. In mijn brein maakte ik overal linkjes met mijn boek, in alles wat ik zag, voelde of hoorde. Overal ‘zag’ ik mijn verhaal. 

Dat betekent dat mijn denk netwerk in het brein overuren heeft gedraaid. Ook al heb ik heel goed voor mezelf gezorgd het afgelopen jaar. Ik merk nu dat ik behoefte heb om even niets “nieuws” te hoeven. Dat die enorme innerlijke drive die ik inzet op mijn nieuwe projecten even een rustiger toerental heeft, dat ik niet overal om me heen kijk, luister en verbind. Maar alleen mag focussen op de dagelijkse werkzaamheden. 
Ik voel een grote behoefte om andere dingen te doen dan mijn werk. En ik geef er gehoor aan. Ik geniet van edelsmeden, weer een keer skaten, een niet werk gerelateerd boek lezen of winkelen met een vriendin. Zaken waar ik een heel jaar weinig tijd voor maakte. En ik ben weer eens gestart met een opleiding van een half jaar. Dat kon ik dan weer niet laten. Dus heerlijk even me myself and I. 

Dus mijn werk? 

Gewoon even going concern en de dingen eens op mij af laten komen. Verzoekjes voor artikelen, podcasts, webinars, lezingen. Ze beginnen binnen te druppelen, en daar wil ik ook tijd voor hebben. Dus ik prop mezelf niet gelijk vol met weer een nieuw groots project. Even niet. De komende maanden wordt de drive wel weer wakker in me. Maar een hoogsensitieve HSS, mag ook terug schakelen. Niet gelijk naar nul, maar gewoon een lagere versnelling, om de afgelopen periode rustig te laten bezinken. Naar binnen te keren om weer goed te voelen en te ervaren wat ik wil, waar ik behoefte aan heb. Ik heb vorig jaar zoveel nieuwe dingen gemaakt: nieuwe trainingen, masterclasses en het boek. Dit jaar geniet ik er even van en geniet van de spin-off die dat heeft gegeven en nog gaat geven.

Wat ga ik nu doen?

Je ziet het vanzelf. Eigenlijk vind ik dat mijn systeem een prachtige zelfregulatie laat zien. Na de rollercoaster even de versnelling een tandje lager zetten. Herstellen, genieten, rustig mijn ding doen. Als je mijn boek hebt gelezen, is dit precies wat mijn pleidooi is. 

Groetjes, Saskia

Schrijf je in voor de GRATISonline minicursus "JOUW HSP 4-daagse"

Leer de verschillen tussen HSP en hoogsensitieve HSS. Leer de wetenschappelijke feiten over hoogsensitiviteit. Maak kennis met de 4 totaal verschillende typen HSP. Herken stress door onder- of overprikkeling. Breng jouw hoogsensitieve valkuilen & kwaliteiten in kaart. En ontvang gratis oefeningen & testen. Schrijf je hier in voor de JOUW HSP 4-daagse. En ontvang 4 dagen een mail met een link naar uitgebreid trainingsmateriaal (video, mp-3, opdrachten & theorie).

Gratis minicursus JOUW HSP 4-daagse

Dankjewel voor je inschrijving! Je ontvangt zo direct je eerste email (check ook je spam of reclamefolder!)

%d bloggers liken dit: