Hoogsensitieve personen hebben een grote empathie. Ze kunnen goed invoelen (affectieve empathie) en het standpunt van de ander begrijpen (cognitieve empathie). Het is een van de grootste kwaliteiten van hoogsensitiviteit. Zowel van HSP als hoogsensitieve HSS.

Hoe ontstaat empathie?

In 1990 ontdekte twee onderzoekers van de universiteit in Parma door hun onderzoek met apen de spiegelneuronen. Neuronen die ervoor zorgen dat we in ons brein de bewegingen van een ander na-apen. Het zelf bewegen en het zien bewegen geven dezelfde hersenactiviteit.

In de video leg ik uit hoe spiegelneuronen werken. Want het werkt niet alleen bij bewegingen, maar ook bij het lezen van gezichten en lichaamshoudingen.

Waarom is een hsp empathischer?

Een hoogsensitief persoon is empathischer, omdat de spiegelneuronen sneller worden afgevuurd. Bianca Acevedo heeft dit wetenschappelijk aangetoond. Dit heeft voordelen, maar ook nadelen.

Bekijk de video om ze te zien en te horen wat je kunt doen.

Schrijf je in voor de GRATISonline minicursus "JOUW HSP 4-daagse"

Leer de verschillen tussen HSP en hoogsensitieve HSS. Leer de wetenschappelijke feiten over hoogsensitiviteit. Maak kennis met de 4 totaal verschillende typen HSP. Herken stress door onder- of overprikkeling. Breng jouw hoogsensitieve valkuilen & kwaliteiten in kaart. En ontvang gratis oefeningen & testen. Schrijf je hier in voor de JOUW HSP 4-daagse. En ontvang 4 dagen een mail met een link naar uitgebreid trainingsmateriaal (video, mp-3, opdrachten & theorie).

Gratis minicursus JOUW HSP 4-daagse

Dankjewel voor je inschrijving! Je ontvangt zo direct je eerste email (check ook je spam of reclamefolder!)

%d bloggers liken dit: