Ik leef! in plaats van risico-zoekend

Vaak zeggen mensen dat hoogsensitieve HSS houden van afwisseling en spannende activiteiten, om het risico dat ze lopen. NEE, dit is NIET het geval. Deze video legt uit hoe dit komt. Uit mijn onderzoek blijkt dat slechts 1% van de hoogsensitieve HSS, het risico leidend vindt bij de activiteiten. Het overgrote deel van de hoogsensitieve HSS wordt gedreven door de intense gevoelservaringen zoals nieuwsgierigheid, enthousiasme en het gevoel van IK LEEF!

Zorgvuldig afwegen risico’s

Uit mijn onderzoek blijkt dat hoogsensitieve HSS de risico’s net zo zorgvuldig afwegen als de HSP. Wel accepteren hoogsensitieve HSS deze wat vaker dan de HSP. In tegenstelling tot de niet hoogsensitieve High Sensation Seekers is het actievere BIS systeem reden voor een zorgvuldige risico-afweging. Er wordt weloverwogen keuzes gemaakt. Wel zal een hoogsensitieve High Sensation Seeker sneller in actie komen dan de hoogsensitieve personen, vanwege het ook het actievere BAS en SSS systeem.

Schrijf je in voor de GRATISonline minicursus "JOUW HSP 4-daagse"

Leer de verschillen tussen HSP en hoogsensitieve HSS. Leer de wetenschappelijke feiten over hoogsensitiviteit. Maak kennis met de 4 totaal verschillende typen HSP. Herken stress door onder- of overprikkeling. Breng jouw hoogsensitieve valkuilen & kwaliteiten in kaart. En ontvang gratis oefeningen & testen. Schrijf je hier in voor de JOUW HSP 4-daagse. En ontvang 4 dagen een mail met een link naar uitgebreid trainingsmateriaal (video, mp-3, opdrachten & theorie).

Gratis minicursus JOUW HSP 4-daagse

Dankjewel voor je inschrijving! Je ontvangt zo direct je eerste email (check ook je spam of reclamefolder!)

%d bloggers liken dit: