Ieder hoogsensitief persoon kent het… na een drukke dag of een goed gesprek blijf je druk in je hoofd. Ook als je op de bank of stoel hangt of iets aan het doen bent waar je geen gerichte aandacht bij hoeft te hebben.

Zodra we geen gerichte aandacht hebben voor een taak, neemt het Default Mode Netwerk het over in het brein. Dit blijkt ook bij rust bij hoogsensitieve personen actiever te zijn! Het HSP-brein vertoont dus niet alleen bij gerichte taken een sterkere activering van bepaalde breinddelen, maar dus ook bij rust.

Dit is een onderdeel van de diepgaande informatieverwerking. Deze week verscheen een mooie blog van Esther Bergsma met het laatste wetenschappelijke onderzoek van de Amerikaanse professor Bianca Acevedo (lees het artikel hier: https://hoogsensitief.nl/hsp-brein-tijdens-rust-actiever/) . Dit leek mij een mooie aanleiding om een video op te nemen over het Default Mode Netwerk.

Schrijf je in voor de GRATISonline minicursus "JOUW HSP 4-daagse"

Leer de verschillen tussen HSP en hoogsensitieve HSS. Leer de wetenschappelijke feiten over hoogsensitiviteit. Maak kennis met de 4 totaal verschillende typen HSP. Herken stress door onder- of overprikkeling. Breng jouw hoogsensitieve valkuilen & kwaliteiten in kaart. En ontvang gratis oefeningen & testen. Schrijf je hier in voor de JOUW HSP 4-daagse. En ontvang 4 dagen een mail met een link naar uitgebreid trainingsmateriaal (video, mp-3, opdrachten & theorie).

Gratis minicursus JOUW HSP 4-daagse

Dankjewel voor je inschrijving! Je ontvangt zo direct je eerste email (check ook je spam of reclamefolder!)

%d bloggers liken dit: