• HSP
  Zie, voel, hoor, denk en ervaar op jouw unieke manier de kracht van hooggevoeligheid

Omgaan met JOUW hooggevoeligheid

Wil je kennis over hooggevoeligheid, de werking van het zenuwstelsel en weten hoe HSP voor jou werkt? Wil je vaardigheden opdoen om niet in de valkuilen te trappen? Wil je op jouw manier omgaan met hooggevoeligheid? Wil je meer jouw hooggevoeligheid voor je laten werken? Wil je jouw onder- en/of overprikkeling doorbreken? Wil je concrete oefeningen en handvaten om de valkuilen te voorkomen en de kwaliteiten versterken? Kom dan naar de vierdaagse training die ik heb ontwikkeld. 

Tijdens deze dagen komen de volgende thema’s aan de orde: Wat is hooggevoeligheid; kracht & valkuilen, fysieke kant van HSP, jouw zintuigen, jouw intuïtie, onder- & overprikkeling, de interactie tussen jou en de ander en je emotionele gevoeligheid. Er wordt kennis gegeven over HSP en inzicht in jezelf. Er worden tools en vaardigheden aangereikt, zoals NLP oefeningen,  ervaringsgericht met je eigen houding & beweging, praktische tips, visualisaties en er worden verschillende testen gedaan om inzicht te geven in jouw eigen hooggevoeligheid. Door de oefeningen/ persoonlijke ervaringen/testen kom je erachter op welke manier jij het beste met je hoogsensitiviteit om kan gaan. 

Omgaan met JOUW hooggevoeligheid


Programma

Dag 1 : 

Wat is HSP/ hooggevoeligheid? 

 • Wat is HSP wel en niet? Hoor de wetenschappelijke en complementaire kennis.
 • Wat zijn de kenmerken bij jou? 
 • Wat zijn jouw persoonlijke valkuilen & kwaliteiten
 • Interactie: Valkuilen en krachten 

De Zintuigen 

 • Zintuigen 
 • Wat is jouw voorkeurszintuig? 
 • Beslissingen nemen en zintuigen 

Dag 2:

Overprikkeling& Onderprikkeling

 • Wat is overprikkeling en onderprikkeling? 
 • Hoe kan je ermee omgaan? 
 • Fysieke, Mentaal-emotioneel en energetische aanpak.
 • Vasthouden & loslaten/ontspannen.
 • Uitwisseling ervaringen 

Intuïtie 

 • Prikkelverwerking in het brein
 • Wat is intuitie? 
 • Hoe werkt het in onze hersenen? 
 • Herkennen van jouw intuitieve signalen 
 • Hoe intuitie bewust inzetten? 

Dag 3:

De verbinding tussen Ik & de ander(en)

 • Hoe ben jij de ander gewaar? Ben jij goed bij jezelf, sta je in de schoenen van de ander, ben je een denker of observeer jij het grote geheel? Kan je van positie wisselen?
 • Wat is gezond contact voor jou? Hoe pak je dat aan? Waar ligt jouw focus en behoefte in het contact met de ander? Wat is belangrijk en waarom? Wat is jouw valkuil en kracht?
 • Waar ligt de grens tussen jou en de ander?
 • Omgaan met energie van jou en de ander.
 • Hoe blijf je bij jezelf?
 • Hoe verbind je met de ander en wanneer gaat het over in versmelten en verlies je jezelf?
 • Wat is jouw gezonde balans en wat moet je daarvoor doen?

Dag 4:

Emotiemanagement, leer te dealen met hevige emoties

 • Wat zijn emoties en hoe ontstaat emotionele intensiteit?
 • Wat zijn de oorzaken van emoties?
 • Belemmerende emoties transformeren naar rust en ontspanning (NLP)
 • Belemmerende emoties ombuigen naar een krachtige staat van zijn (NLP en energiewerk).
 • Eye-movement integration Therapy (Oogbewegingen benutten om de structuur van de ervaring te veranderen)
 • Emotional Freedom Technique (EFT)
 • Integreren rechter en linker hersenhelft (New Code NLP)
 • Inzicht verkrijgen in de verborgen behoeftes van de emotie (Geweldloze communicatie)
 • Ademhalingsoefeningen

 


Praktische informatie

Wanneer?

De cursusdata zijn:

2018

Groep 5 (vol)

dag 1: vrijdag 21 september 
dag 2: vrijdag 19 oktober
dag 3: vrijdag 2 november
dag 4 (optioneel): dinsdag 6 november

Groep 6 (nog 5 plaatsen)

dag 1: vrijdag 5 oktober 
dag 2: vrijdag 16 november
dag 3: vrijdag 14 december
dag 4 (optioneel): dinsdag 6 november

Hoe laat?

9.30 uur – 17.00 uur 

Waar?

De Oude Prodentfabriek 
Praktijkruimte Anahata 
Brabantsestraat 17
Amersfoort 

Entree Anahata personal coaching

Jouw bijdrage?
Dag 1, 2 en 3  €450,-  incl. BTW,  (Dagen zijn niet los te volgen. Betaling van €150,- per maand is mogelijk). Indien je werkgever betaalt is het €450,-  excl. BTW
Dag 4 €150,- (deze dag is optioneel). Indien je werkgever betaalt is het €150,-  excl. BTW

Prijzen zijn inclusief werkboek, handouts, versnaperingen en lunch bij Hoog Vuur. 

Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid HSPOmgaan met JOUW Hooggevoeligheid HSP

Minimum en maximaal aantal personen
De cursus gaat door bij minimaal 4 personen en maximaal 6 personen 

Emotiemanagement

12 december 2017 VOL
12 januari 2018 VOL
1 juni 2018  plaatsen VOL
12 juni 2018 VOL
6 november 2018 4 plaatsen

Docent
Saskia Klaaysen – eigenaar Anahata, personal coach, trainer 


Wat vonden anderen van de training Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid?

Wat vinden anderen van Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

Ik ben heel blij dat ik toch naast de online training 'live' ben gegaan. Ik kan een A4-tje vol schrijven wat het me heeft opgeleverd. In het kort: bewustwording en inzicht op veel onderwerpen. Saskia was plezierig, professioneel, deskundig, betrouwbaar (Practice what you preach). 

April 2018 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid 

De training was boeiend, indrukwekkend. Dag 2  vond ik af en toe 'wazig', was minder aan mij besteed. De training heeft me veel inzichten, praktische tips en ervaringen opgeleverd. De training is toepasbaar op vele situaties. Saskia is echt goed. Ze heeft veel kennis & vaardigheden. Ze is oprecht, straalt rust uit en er is ruimte om jezelf te zijn. 

April 2018 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid + Emotiemanagement

De training voldeed aan mijn verwachting. Het heeft me kennis opgeleverd over de spanningzoeker & bore-out.  

April 2018 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid 

Het was een fijne training met een hele goede sfeer. Een goede balans tussen theorie en praktijk in een veilige omgeving. Het gaf me veel inzicht, veel dingen worden duidelijk door te ervaren en te voelen. Saskia is een prettige trainer. Ze weet hier enorm veel van. De rust tijdens moeilijke momenten is echt fijn. Saskia is een mooi voorbeeld dat je bij jezelf kunt blijven. HSP wordt uit de excuus-Truss-hoek gehaald. 

April 2018 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid 

Ik vond de training confronterend, zeer leerzaam en veel inzichten maar ook veel te kort. Het kon wel 4 dagen zijn. Het heeft me begrip, inzichten dat ik zelf veel meer bij mezelf moet blijven/komen. Mijn grenzen moet aangeven en mijn behoefte moet leren ontdekken. Saskia is top, plezierig en open.  

April 2018 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid 

De training is volledig en inhoudelijk goed. Ik kreeg veel herkenning, ook herhaling, maar daardoor verdieping. het heeft met inzicht gegeven in HSP?HSS in relatie tot onderprikkeling. Ik vond de band oefening en de opstelling heel treffend. Ook het werken met intuïtie. Saskia is een goede trainer. Iemand die op goed niveau weet waar ze het over heeft, doorvoelt en ervaring heeft. Wetenschappelijk & Intuïtief. Inspirerend.

Januari 2018 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

Het was enorm leerzaam. Veel nuttige informatie, maatwerk, bruikbare tips en tools, veilige maar ook inspirerende setting, leuke ervaringen en hele prettige dynamiek. Ik ben super blij dat ik dit heb gedaan! Ik heb mezelf beter leren kennen, acceptatie van wie ik ben en hoe ik ben. Mijn valkuilen en gevaren herkennen. De informatie is toepasbaar en komt echt binnen. Het heeft mijn zelfbeeld veranderd en mijn energie in positieve zin. Saskia is geweldig, inspirator, eerlijk en goed afgestemd op de groep en het individu. Ze is deskundig en met een eigen stijl. Ik had het fijn gevonden als ik concreet met opdrachten en oefeningen thuis aan de slag kan, tussen de cursusdagen door. 

Januari 2018, Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

De training was heftig. Het heeft me veel inzicht en hoofdpijn gegeven ;-) en nog meer van die onprettige gevoelens. Saskia is prettig en inspirerend als trainer. Het was fijn dat ze de grote lijnen en theorie uittekende op grote flapovers. 

April 2018 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

De training was goed, prettig en leerzaam. Het geeft inzicht in hsp en hoe dat bij mij werkt. Saskia is erg prettig, hartelijk, betrokken, fijn om naar te luisteren. Ze heeft veel kennis van (veel) zaken. Prettige stem. Misschien zijn er verbeterpunten, maar dat kan ik nu niet bedenken. De training geeft veel informatie en het is fijn om met anderen uit te wisselen.

April 2018 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

Het is een leuke en leerzame training. Ik had veel herkenning van de mede cursisten. Het gaf inzicht en acceptatie. Saskia is een fijne vrouw met een prettige stem om naar te luisteren. Dag 3 was een eye-opener!

April 2018 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

De training geeft veel informatie, ik heb veel geleerd en gehoord. Het is veel om over na te denken en toe te passen. Ik heb meer begrip voor mezelf. Nu nog beter ermee om leren gaan. Saskia geeft heeft veel inhoudelijke kennis. Heeft tijd en aandacht voor iedereen. Heel persoonlijk. Het geheel van onderwerpen, theorie, oefeningen, spiritualiteit ,het gevoel, was mooi en completerend.

April 2018 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

Interessante training. Van de eerste trainingsdag weet ik nog dat ik veel informatie al wel had. Bewustzijn van veel aspecten voor mij persoonlijk heeft het opgeleverd. De lemniscaat ga ik zeker toepassen! De training is heel gestructureerd, net als het lesmateriaal. Er is voldoende ruimte voor persoonlijke vragen , veel achtergrondinformatie, praktische toepassingen. Tips en trucks, veel verschillende invalshoeken (fysiek, energetisch, spiritueel).

Januari 2018 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

Ik voelde me heel veilig, mezelf en echt een verrijking. Leerzaam. Het gaf meer inzicht en acceptatie: dit is wie ik ben. Heerlijk. Zo fijn dat ik niet de enige ben. Het heeft me tools gegeven om mee aan de slag te gaan. Vanaf dag 1 was Saskia heel vertrouwd. Ze is goed voorbereid en echt een ervaringsdeskundige. Ik raad de training zeker aan: het is echt even tijd voor jezelf en werken aan jezelf. Er is aandacht voor elkaar en een luisterend oor waardoor je jezelf meer in positieve zin kunt zien als HSP-er. Je staat meer in je kracht. 

Januari 2018 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

Ik heb heel veel inzicht gekregen hoe om te gaan met mijn HS. Veel verkenning en herkenning. Ik heb geleerd hoe om te gaan met mijn eigen energie in relatie tot anderen, hoe het systeem met verschillende posities werkt, het verschil mijn energie en die van een ander. Saskia heeft een mooie combinatie van professional en ervaringsdeskundigheid waardoor theorie en praktijk zichtbaar worden. De training heeft mijn leven verrijkt. 

April 2018 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

De training was heel fijn. Ik kreeg meer inzicht in HSS, ben meer bij mijn gevoel. Ik krijg het gevoel dat ik leef. Saskia zet bij iedereen veel in beweging. 

Januari 2018 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

De training is inspirerend, inzichtgevend en het was een hele fijne groep. Ik heb mijn over- & onderprikkeling scherper gekregen. Saskia is een geweldige en wijze vrouw! Ze raakt altijd de kern.

Augustus 2017 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid + Emotiemanagement

De 3-daagse training was fantastisch. Het was een fijne groep, herkenbare verhalen en veilig! Het gaf me inzicht, rust en bewustwording. Ik ben niet de enige. Saskia is top als trainer. Ze voelt de dingen goed en weet de vinger op de juiste plek te legen. 

Augustus 2017 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid + Emotiemanagement

Ik heb heel veel inzichten op gedaan. De training is duidelijk, geeft inzichten, er is humor en een heldere communicatie. Ik heb meer begrip voor mezelf en tools in handen gekregen. Ik ben gek op Saskia. Ze inspireert en motiveert. Haar authenticiteit is voor mij een heerlijkheid om te mogen zien en te ervaren. Ik vind de training precies goed wat betreft tijdsduur en inhoud. 

Augustus 2017 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid + Emotiemanagement

De training was boeiend, afwisselend, goede combi theorie en praktijk en persoonlijk. Ik heb meer inzicht wat hoogsensitiviteit wel en niet is en handvaten hoe je de 'valkuilen' in banen kan leiden. Ook ervaring dat hoogsensiteit fijn is, mits je ermee om kan gaan. Saskia is betrokken en 'ervaringsdeskundig'. De training biedt goede oefeningen, goed materiaal en persoonlijke tips.

Augustus 2017 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid + Emotiemanagement

De training heeft mij herkenning opgeleverd, maar ook verdere inzichten in de facetten van HSP. Er was een fijne afwisseling van kennis, oefeningen, spiegelen en uitwisselen van inzichten & ervaringen. Ik vond Saskia geweldig. Ze gaat in op wat er leeft in de groep, raakt bij ieder persoonlijk de kern. Je voelt je veilig bij Saskia. 

Augustus 2017 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid + Emotiemanagement

Ik kreeg tijdens de training veel herkenning, inzicht en plezier. Het gaf een andere wijze van kijken. Het was plezierig om met andere mensen bezig te zijn. Je kwetsbaar opstellen ten opzicht van 'wildvreemden', was voor mij grensverleggend en gaf herkenning bij de ander. Al is er ook veel variatie in HSP. Saskia is plezierig als trainer, deskundig en empathisch.

Juni 2017 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid 

 

Het was fijn, zeer leerzaam, duidelijk en vol vertrouwen. Het heeft me meer rust en duidelijkheid gegeven waarom ik bepaalde keuzes maak of vroeger heb gemaakt en waarom ik reageer zoals ik reageer.

Juni 2017 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid 

De training was super leerzaam, fijn en een eyeopener. Door de training durf ik meer, ik ga meer naar mijn gevoel. Ik heb meer vertrouwen in mezelf gekregen. Saskia is een fijne trainer. Ze is rustig, maar ook spontaan. Dat maakt dat ik graag naar haar luister. 

Juni 2017 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid 

De driedaagse training is een mooie introductie in hooggevoeligheid met herkenbaarheid bij andere mensen. Veel geleerd waar ik nu verder mee kan. Het heeft me veel herkenning van gedrag in de werksituatie opgeleverd. Ik ben nu bewust onbekwaam, waardoor ik me nu weer verder kan ontwikkelen. Het is heel prettig om Saskia als trainer te hebben. Fijn om direct en duidelijke feedback te krijgen die meteen tot begrip leiden. Saskia maakt tips makkelijk toepasbaar. 

Juni 2017 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid 

Ik vond het een fijne, intensieve en interessante training. Het heeft me veel verheldering gegeven. Ik begrijp nu beter waar sommige gevoelens, gedachten en gedragingen vandaan komen. Hierdoor kan ik het beter accepteren en mee om gaan. Ik denk ook dat ik veel opdrachten mee kan nemen in mijn werk als social worker. Saskia is fijn. Ze is erg rustig en duidelijk. Ze daagt mensen uit om zelf na te denken. Vooral het stukje over in jezelf staan en bij je eigen gevoel blijven is leerzaam.

Juni 2017 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid 

Leuk & leerzaam. Vooral op dagen 2 en 3 heb ik veel inzichten gekregen. Ik raad de training aan omdat je met veel werkvormen aan de slag gaat gericht op je eigen ervaring en Saskia heeft een persoonlijke benadering. 

September 2017- Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

De training was een eye-opener, gaf veel zelfinzicht. Ik kreeg concrete handreikingen om HSP als kwaliteit te ervaren. Veel erkenning & herkenning. Saskia is kundig, inspirerend, analytisch en prettig mens.

September 2017 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

De training is heel leerzaam, vol eye-openers. Ik weet beter wat voor  type HSP ik ben en waar ik in de toekomst op het gebied van zelfontwikkeling mee verder kan. Het was een fijne groep, veel herkenning bij elkaar. Ook de grootte van de groep vond ik prettig. Het was goed verzorgd qua eten en drinken. 

September 2017- Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

Ik vond dat de training heel goed aansloot op mijn behoefte. Ik kreeg veel tastbare inzichten over mezelf mijn gedrag en toekomst. Saskia is erg prettig. Vanaf het begin voelde ik geen afstand. De interactie en de oefeningen zijn heel prettig.

September 2017 - Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

Schrijf je in voor de GRATISonline minicursus "JOUW HSP 4-daagse"

Wil je meer weten over wat HSP wel en niet is? Wat de wetenschappelijke HSP feiten zijn? Kennis maken met de 4 totaal verschillende typen HSP? Alles over onder- & overprikkeling leren? Jouw valkuilen & kwaliteiten bepalen? En gratis oefeningen & testen? Schrijf je dan in voor de JOUW HSP 4-daagse. En ontvang 4 dagen een mail met een link naar het cursusmateriaal (video, mp-3, opdrachten & theorie).

Gratis online minicursus JOUW hooggevoeligheid 4-daagse

Dankjewel voor je inschrijving! Je ontvangt zo direct je eerste email (check ook je spam of reclamefolder!)