• Jet Menkveld quote HSP HSS Hoogsensitiviteit Anahata Coaching met Paarden

Jet Menkveld


Reviews

EMDR therapie heb ik bij jou gevolgd, en met succes! Eerst een lang telefoongesprek waarna wij een intake gepland hebben. Je wist niet zeker of je mij zou kunnen helpen, aangezien ik het (dodelijk)ongeval van mijn vader waar een paard bij betrokken was zelf persoonlijk niet had meegemaakt maar wel het beeld voor mij had tijdens het (alleen) buitenrijden. We spraken af dat we tijdens de intake zouden kijken of deze therapie voor mij geschikt zou zijn. Na/tijdens de intake was duidelijk dat we de EMDR konden starten en zo volgde de eerste sessie. 
Wat was ik moe, na die eerste sessie, geslapen als een roos. Zo volgde nog twee sessies met ieder 2 weken er tussen. De weken na de eerste sessie merkte ik al verschil, een andere gedachte.  Alleen naar buiten gaan daar zou ik nog even mee wachten, langzaam opbouwen. Tijdens en na de andere sessies merkte ik meteen dat mijn gedachtes en gevoel daarbij aan het veranderen waren. In eerste instantie dacht ik dat dat alleen mijn gedachtes waren maar hoe zou het zijn op mijn paard? Nee het klopte het beeld is veranderd, ik kan er nog steeds aan het beeld terug denken. Het lijkt wel of ik mijn gedachtes opzij kan zetten en helder kan blijven nadenken te paard en ook vooruit kan denken wat mij eerst niet lukte ik verstijfde steeds. 

Jet je bent een topper!! Zonder jou was mij dit niet gelukt. Ik rij nu heerlijk alleen buiten, we doen nog wel rustig aan en bouwen het langzaam uit. Zoals we tijdens de sessie achterkwamen, hoe je er komt doet er niet toe als je het maar doet (kleine stapjes).

 

Alweer bijna twee jaar geleden zocht ik contact met Jet van Paard & Psyche, omdat ik - samen met mijn pleegzoon - toevallig in de buurt zou zijn en het me interessant leek om eens een paardencoaching-sessie mee te maken.
Wat bleek dat een goede stap! Al snel was duidelijk dat Jet en haar Dizzy veel meer voor ons konden betekenen dan ik had durven denken. 
Mijn pleegzoon had een flinke PTSS (Post Traumatisch Stress Stoornis). Hij had veel last van angsten, die zijn slaap én leven overdag behoorlijk beïnvloedden. Ook had hij hierdoor veel lichamelijk spanning en schrikreacties.
Jet heeft hem geleerd zijn kracht te zoeken, te vinden en vast te houden. In zichzelf te geloven. Te leven in het hier en nu en niet in het verleden. De gebeurtenissen in zijn leven een plek te geven. Hoe om te gaan met emoties en prikkels. De chaos in zijn hoofd tot een overzichtelijk geheel om te toveren.
Hier en daar kwamen Dizzy, en later ook Caron, de sessies ondersteunen waar dat nodig was. Het is werkelijk prachtig om te zien hoe de paarden de emoties en gevoelens aanvoelen en op de juiste momenten er zijn om letterlijk en figuurlijk dat duwtje in de goede richting te geven, een blijk van begrip te tonen of gewoon even hun mooie hoofd op je schouder komen leggen om je te steunen. De landelijke omgeving, de rust en de natuur zijn sowieso heerlijk voor je geest. Even weg van de alledaagse hectiek, je voelt alles zo van je schouders glijden. De picknicktafel naast het weiland is een heerlijk plekje om even te praten en thee te drinken onder toeziend oog van Dizzy en Caron.
 Jet voelde steeds precies aan waar mijn pleegzoon behoefte aan had en speelde daar heel mooi op in. Luisteren, goede vragen stellen en de juiste snaar raken is Jet niet vreemd. Jet is ontzettend lief en rustig en daar waar nodig ook duidelijk. Na een paar sessies met Jet en de paarden zei mijn pleegzoon: "Ik heb nu met Jet al zoveel meer bereikt als met een half jaar psychiaters". En dat wás ook echt zo. 
Inmiddels gaat het heel goed met mijn pleegzoon. En natuurlijk zegt Jet: "Dat heb je zelf gedaan, met jóuw kracht!", maar... ik weet dat mijn pleegzoon zonder Jet, Dizzy en Caron die kracht niet of heel moeilijk had kunnen vinden en benutten. We zijn Jet dus heel dankbaar en we hopen alsnog haar regelmatig te zien en nog veel van haar te mogen leren.

 

Heel erg bedant voor je begeleiding. Het was héél fijn en ik voel(de) me op mijn gemak bij je.
Je bent heel lief, betrokken, warm en hebt humor. Dank je wel voor alles

 

Jet weet me elke keer te raken, precies bij de wortel van waar ik op dat moment mee zit. Soms waar ik net dat moment mee zit, soms iets van een langer stuk in mijn leven wat nu aan bod mag komen voor een verdere ontwikkeling.
Ze is flexibel en aandachtsvol naar dat wat er op dat moment nodig is en houd niet vast aan waar we het bv de keer ervoor over hadden of in een bepaalde volgorde. Hierdoor ga ik elke keer een stuk lichter naar huis en loopt mijn leven steeds beter.
Ik combineer haar coaching met andere disciplines en dat gaat heel erg goed. Niet altijd is het nodig dat haar paarden erbij zijn, maar vaak laten ze echt datgene zien daar ik verheldering in nodig had.
Jet is helder, eerlijk, direct en integer in hoe ze met haar dieren omgaat, ze zijn altijd vrij in of ze willen participeren of niet.
Heel blij dat ze op mijn pad is gekomen.

 

Opleidingen

 • HBO/bachelor studie Psychosociaal Counselor, HNA / Psychodidact (SNRO erkend, ingeschreven bij NFG / RBCZ/ AGB codes)

 • EMDR Master Practioner, BIVT - Aangesloten bij Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland

 • Themadag EMDR-emotie eten, BIVT

 • Workshop Traumabehandeling / EMDR met inzet van paarden, Paardkrachtig

 • Ademcoach, Herleva coaching

 • Van zelfcompassie naar zelfvertrouwen, Hupper college

 • Autisme, Hupper college

 • Toegepaste zoöantropologie voor paarden: consulent paard-mens relatie, Learning Horse

 • Basisopleiding paardencoaching, Caprilli Coaching

 • Systemische paardencoaching, Caprilli Coaching

 • Neurosemantiek - de succesfactor voor (paarden)coaches - 4 assen van verandering, EOCP & Mind of your own

 • Paard en Mens: Hoogsensitiviteit, L-Intens

 • Verdiepingsdag paardencoaching – Waarneming, 3PK

 • Verdiepingsdag paardencoaching – Mindfulness, 3PK

 • Toolbox voor paardencoaches (willen, denken, voelen en doen), Bon Spirit & Essentie Paardencoaching

 • Pony Power voor Kids Trainer , Groots & Puur met Paardenkracht

 • Body awareness clinics met Noora Ehnqvist en Lucie Klaassen

 • Online video cursus - Trust Technique, James French

 • Centered Riding Instructeur (level II) , incl. updates

Schrijf je in voor de GRATISonline minicursus "JOUW HSP 4-daagse"

Wil je meer weten over wat HSP wel en niet is? Wat de wetenschappelijke HSP feiten zijn? Kennis maken met de 4 totaal verschillende typen HSP? Alles over onder- & overprikkeling leren? Jouw valkuilen & kwaliteiten bepalen? En gratis oefeningen & testen? Schrijf je dan in voor de JOUW HSP 4-daagse. En ontvang 4 dagen een mail met een link naar het cursusmateriaal (video, mp-3, opdrachten & theorie).

Gratis minicursus JOUW HSP 4-daagse

Dankjewel voor je inschrijving! Je ontvangt zo direct je eerste email (check ook je spam of reclamefolder!)