Relaxed op vakantie, hoe laat jij je werk los?

Vorige week ontving ik een mail van een kijker van mijn YouTube kanaal. Wat doe je als er een dag voordat je op vakantie gaat nog iets vervelends gebeurt op het werk? Hoe laat je los?

Een interessante vraag, want loslaten impliceert dat je kennelijk iets vast wil houden…. Wat? Waarom? Waar ben je bang voor? Wat wil je vermijden? Is dat een reële zorg? Te vaak nemen we onze eigen gedachtes veel te serieus en zien we ze als feiten i.p.v. een van de vele mogelijke scenario’s.

Er spelen veel verschillende lagen waarop je zou kunnen kijken. De reden waarom je zo met je werk bezig blijft, heeft vaak een diepere reden. Bijvoorbeeld Rejection Sensitivity. De onbewuste angst dat je het niet goed doet en daarom alles wil oplossen of gaat pleasen. In deze video heb ik dat even links laten liggen en ben voor een praktische aanpak gegaan:

Loslaten als je met hart en ziel werkt, zoals veel hoogsensitieve personen doen, is namelijk niet zo makkelijk.

Van mij krijg je geen lijstjes wat je moet doen om je werk beter los te laten als je op vakantie gaat. Verleggen van focus is misschien een fijnere manier, waardoor je een ander soort ervaring krijgt dan de emoties die je krijgt van de kramp waar je inzit als je focust op dat ene probleem. De video legt uit hoe je focus verlegt. Ik wens jullie een fijne zomer!

Ik las ook even een paar weken een zomerpauze in en ik zie jullie daarna graag weer! En mocht je een vraag hebben die ik kan gebruiken voor een video, laat het me vooral weten!

%d bloggers liken dit: