Onlangs was ik te gast bij de podcast over perfectionisme van Evelien Bijl, de perfectionismecoach. Wat hadden we het leuk, want we herkenden zoveel in elkaar! Ik luisterde de uitzending vorige week terug op de fiets, en prompt schoot ik weer in de lach.

We spraken over HSP, HSS, Powervrouwen, de link met perfectionisme en wanneer het over gaat in rejection sensitivity. Bij rejection Sensitivity heb je de perceptie dat je het niet goed doet of niet aan de verwachtingen voldoet. Hierdoor ga je al gauw over op perfectionisme of bijvoorbeeld pleasen. Je hebt dan geen keuze meer, het is je overlevingsstrategie geworden. Perfectionisme hoeft niet verkeerd te zijn, het is een kwaliteit van hoogsensitieve personen, maar het is wel belangrijk dat je vrijheid houdt om hierin keuzes te maken!

Uiteraard deelden we persoonlijke ervaringen over de periode toen we zelf nog niet al te veel zelfvertrouwen hadden en een burn-out/bore-out kregen. Benieuwd? Luister via de link of op Spotify.


Perfectionisme en Hoogsensitiviteit podcast Evelien Bijl & Saskia Klaaysen

Schrijf je in voor de GRATISonline minicursus "JOUW HSP 4-daagse"

Leer de verschillen tussen HSP en hoogsensitieve HSS. Leer de wetenschappelijke feiten over hoogsensitiviteit. Maak kennis met de 4 totaal verschillende typen HSP. Herken stress door onder- of overprikkeling. Breng jouw hoogsensitieve valkuilen & kwaliteiten in kaart. En ontvang gratis oefeningen & testen. Schrijf je hier in voor de JOUW HSP 4-daagse. En ontvang 4 dagen een mail met een link naar uitgebreid trainingsmateriaal (video, mp-3, opdrachten & theorie).

Gratis minicursus JOUW HSP 4-daagse

Dankjewel voor je inschrijving! Je ontvangt zo direct je eerste email (check ook je spam of reclamefolder!)

%d bloggers liken dit: