Ben jij een pleaser of een perfectionist? Dat kan veroorzaakt worden door rejection sensitivity (afwijzingsgevoeligheid)! Deze video gaat in op wat rejection sensitivity is, hoe het ontstaat en wat de gevolgen en je leerpunten zijn.

Pleasen en perfectionisme is een uiting van rejection sensitivity

Veel mensen denken dat het pleasen en perfectionistisch zijn voortkomt uit hun hoogsensitiviteit. Maar dat is niet het geval als je automatisch gaat pleasen of als het nooit goed genoeg is. Dan ben je in de houdgreep van rejection sensitivity. Je hebt geen keuzevrijheid meer om ander gedrag te vertonen. Dan is het ongezond voor je en vergroot de stress door onderprikkeling of overprikkeling. Je richt je sterk op de externe omgeving en raakt boos, gefrustreerd, verdrietig en teleurgesteld dat je niet genoeg wordt gewaardeerd.

Twee triggers voor rejection sensitivity

Rejection Sensitivity heeft twee triggers. Namelijk de angst om het niet goed te doen, niet aan de verwachtingen te voldoen en/of de angst dat je er niet bij hoort, niet aardig wordt gevonden. Dit geeft een dusdanige stress, dat je er alles aan doet om deze angst, schaamte, frustratie of schuldgevoel niet te hoeven voelen. En dus ga je pleasen, en wil je alles heel goed, het liefst perfect doen.

Leer in de video in 5 minuten de kern van rejection sensitivity. Wil je daarna meer weten over rejection sensitivity? Volg dan de online Masterclass Rejection Sensitivity (ook on demand beschikbaar).

https://www.youtube.com/watch?v=hHQjYROBrww

Schrijf je in voor de GRATISonline minicursus "JOUW HSP 4-daagse"

Wil je meer weten over wat HSP wel en niet is? Wat de wetenschappelijke HSP feiten zijn? Kennis maken met de 4 totaal verschillende typen HSP? Alles over onder- & overprikkeling leren? Jouw valkuilen & kwaliteiten bepalen? En gratis oefeningen & testen? Schrijf je dan in voor de JOUW HSP 4-daagse. En ontvang 4 dagen een mail met een link naar het cursusmateriaal (video, mp-3, opdrachten & theorie).

Gratis minicursus JOUW HSP 4-daagse

Dankjewel voor je inschrijving! Je ontvangt zo direct je eerste email (check ook je spam of reclamefolder!)

%d bloggers liken dit: