• Anahata HSP HSS Coaching Amersfoort Amsterdam Utrecht Eindhoven
  Training voor coaches en therapeuten
  Leer je cliënten te dealen met rejection sensitivity of de effecten te verminderen.

Training rejection sensitivity voor coaches: Ik, mezelf en de ander.

Je herkent ze vast wel. Die hoogsensitieve (HSP of HSS) of hoogbegaafde cliënten die een extremere focus hebben om anderen. Cliënten die steeds de perceptie hebben dat ze het niet goed doen, niet aan de verwachtingen voldoen of door de mand gaan vallen. Of cliënten die denken dat ze anders zijn, er niet bij horen, bang zijn niet aardig gevonden te worden. Ze vertonen meestal overlevingsgedrag als vermijden, pleasen, de controle willen hebben, sterk zijn of extreme perfectionisme. Dit zijn cliënten die last hebben van rejection sensitivity. Een deel van de HSP, hoogsenstieve HSS of HB vertoont deze valkuil.

Veel hoogsensitieve personen leven daarom niet naar hun eigenschappen. Of hebben moeite om echt te gaan doen wat ze hebben te doen. Ze doorbreken hun stress door overprikkeling en onderprikkeling niet. Ze staan niet goed in contact met zichzelf, hun dromen, verlangens, behoeften of waarden.  Veel potentieel gaat hiermee verloren.

Vaak zijn dit cliënten die veel praten, geen verantwoordelijkheid nemen voor hun emoties, de schuld bij de omgeving of de situatie leggen, niet op hun eigen grond leven, maar steeds op de grond van de ander en de strandbal vol ongemakkelijke gevoelens onder water proberen te blijven duwen. Dit kost uiteraard veel energie.

Rejection Sensitivity kent veel oude triggers, overlevingsstrategieën, gedragspatronen met bijbehorende taalpatronen en digitale, mentale processen die de innerlijke ruimte bepalen en er vooral voor zorgen dat ze hun gedrag niet wijzigen en niet doen wat ze te doen hebben. Ze zetten geen stappen richting hun eigen persoonlijke ambities, doelen of waarden.

Dit maakt het als coach een complexe problematiek. Je client zet soms stappen, maar kan ook zomaar terugvallen vanwege de werking van een van de gedragspatronen.

Wil je ook leren hoe je rejection sensitivity aan kunt pakken? Wat je moet doen en vooral ook moet laten? Wil je theorie, technieken, vaardigheden opdoen om daadwerkelijk verschil te maken? Dan is deze training voor jou bedoeld.


  Wil jij het volgende leren?

   

  1. Wat de relatie is tussen HSP, hoogsensitieve HSS en rejection sensitivity (afwijzingsgevoeligheid)?
  2. Wat de invloed is van de mentale ruimte op de relatie tussen Ik, zelf en de ander en hoe zich dat in de fysieke ruimte manifesteert?
  3. Welke digitale (mentale) programma’s die niet gebaseerd zijn op de realiteit sterk van invloed zijn op het instandhouden van rejection sensitivity?
  4. Hoe je patronen ontdekt wat cliënten doen om het voor elkaar te krijgen dat ze blijven hangen in het effect van rejection sensitivity? Zoals de pijn, de hulpeloosheid, machteloosheid, de kracht en macht weggeven en passiviteit? Hoe zij actief een passieve strategie in stand houden de ander groothouden zodat ze zelf overweldigd raken?
  5. Hoe je cliënten met rejection sensitivity bewust maakt van hun eigen verantwoordelijkheid, waarden, innerlijke ruimte, grenzen, gestelde richtlijnen en regels?
  6. Hoe je oude en eigen richtlijnen en regels omtrent schuld en schaamte doorbreekt?
  7. Hoe cliënten zelf op hun eigen grond kunt laten blijven en niet steeds op de grond van een ander? En daardoor een gezonde gelijkwaardige relatie met anderen aan te gaan?
  8. Hoe je oude triggers kunt behandelen?
  9. Hoe je de overweldigende kracht van de emoties van de pilaren van rejection sensitivity kunt laten afnemen of laten verdwijnen?
  10. Hoe je werkt met rejection sensitivity en de onderliggende tijdspatronen?
  11. Hoe rapport een valkuil kan zijn bij het coachen van cliënten met rejection sensitivity? Leren wanneer disraport op het gedrag van de klant gewenst is om ze ergens anders te krijgen?
  12. Hoe de basis van Integral Eye Movement Therapy werkt en hoe je het inzet bij rejection sensitivity?
  13. Hoe je het ik-besef en identiteit versterkt?
  14. Hoe je vijf overlevingsstrategieën in gedrag en het taalgebruik van de cliënt herkent?
  15. Welke concrete (fysieke) interventies je kunt inzetten bij bovenstaande?

   

  • Trainingsmodel Rejection Sensitivity

  • Emotionele loop rejection sensitivity

  • Tijdspatronen

  Praktische informatie

  Schrijf je in voor de GRATISonline minicursus "JOUW HSP 4-daagse"

  Wil je meer weten over wat HSP en HSS wel en niet is? Wat de wetenschappelijke feiten over hoogsensitiviteit zijn? Kennis maken met de 4 totaal verschillende typen HSP? Alles over onder- & overprikkeling leren? Jouw valkuilen & kwaliteiten bepalen? En gratis oefeningen & testen? Schrijf je dan in voor de JOUW HSP 4-daagse. En ontvang 4 dagen een mail met een link naar het cursusmateriaal (video, mp-3, opdrachten & theorie).

  Gratis minicursus JOUW HSP 4-daagse

  Dankjewel voor je inschrijving! Je ontvangt zo direct je eerste email (check ook je spam of reclamefolder!)