Femke Hille Boeklancering Prikkels bijten niet!

Vaak vragen mensen mij, welke beroepen zijn geschikt voor HSP of hoogsensitieve HSS. Mijn antwoord is altijd hetzelfde: je kan alles doen, zolang jij het gevoel hebt dat het jou interesseert, je er blij van wordt, voldoening voelt of bijdraagt aan je zingeving. Uit mijn onderzoek bleek dat hoogsensitieve personen wel graag hun empathische kwaliteiten en creativiteit kwijt willen kunnen en het liefst een vak waar je met je hart werkt.
Dat je dus ook in extremere beroepen prima aan de slag kan, staat voor mij dus buiten kijf. Wel kan de omgeving je meer stress geven. En als je daar met je zelfzorg geen rekening mee houdt of de omgeving je niet in staat stelt te herstellen, dan kan het wel tot problemen leiden. 

Forensisch onderzoeker en hoogsensitief, hoe dan?

Tijdens mijn boekpresentatie hield Femke Hille een heftige presentatie over haar voormalige werk als forensisch onderzoeker. Ze wordt ook geciteerd in mijn boek. Jij kunt nu ook haar lezing op Youtube zien (18 minuten). Maar ik wil je wel vooraf waarschuwen. Je kan het als schokkend ervaren. Zoals Femke zelf gisteren op Linkedin zei: 

“Dus ik heb het over; suïcide (verhanging, treinspringer), het mortuarium, lijkzakken, bloed, brandonderzoek, drugslab, in kasten kijken. Ik vertel met liefde over mijn oude werk en met humor. Ik zie de schoonheid van mijn vak. Ik doe een poging om het licht te brengen, maar het gaat natuurlijk wel gewoon over dood en verderf.” 

In het voorgesprek was ik al erg onder de indruk over haar werk. Ik zou het absoluut niet kunnen, maar ik begreep wel waarom zij dit werk mooi en zinvol werk vond. Femke zei: 

“Mijn werk draagt er het meest aan bij om de nabestaanden te voorzien van alle informatie, zo min mogelijk achter te laten met vragen en daarmee een vrediger afscheid, ondanks alle verschrikkingen. Dat is waardevol en zinvol.” 

Toen ze dat uitsprak voelde ik intense ontroering. Want dit is in mijn beleving waar een hoogsensitief persoon echt talent voor heeft: het hogere belang bewerkstelligen vanuit een grote empathie. 

Ze laat op luchtige toon duidelijk de spagaat zien tussen haar hss-brein die op zoek is naar afwisseling, spanning en avontuur en haar hsp-brein die graag voorspelbaarheid heeft. En door het hele verhaal heen hoor je een typische HSS-loopbaan. Van electrotechniek, naar forensisch onderzoeker naar agile coach.
Waarschijnlijk moet je even inloggen op Youtube, want ik heb er een leeftijdsgrens aan gehangen vanwege de inhoud.

Schrijf je in voor de GRATISonline minicursus "JOUW HSP 4-daagse"

Leer de verschillen tussen HSP en hoogsensitieve HSS. Leer de wetenschappelijke feiten over hoogsensitiviteit. Maak kennis met de 4 totaal verschillende typen HSP. Herken stress door onder- of overprikkeling. Breng jouw hoogsensitieve valkuilen & kwaliteiten in kaart. En ontvang gratis oefeningen & testen. Schrijf je hier in voor de JOUW HSP 4-daagse. En ontvang 4 dagen een mail met een link naar uitgebreid trainingsmateriaal (video, mp-3, opdrachten & theorie).

Gratis minicursus JOUW HSP 4-daagse

Dankjewel voor je inschrijving! Je ontvangt zo direct je eerste email (check ook je spam of reclamefolder!)

%d bloggers liken dit: