Hoogsensitieve personen zijn goed in diepgaande informatieverwerking. Hierdoor leveren ze goed doordacht hun werk af en houden ze overzicht, kunnen goed rekening houden met anderen en overzien consequenties. Want ze zijn goed in scenario’s uitwerken in het hoofd. Maar dit kan heel lastig zijn als je iets spannends te doen hebt. Al het nadenken kan doorslaan in piekeren.

Bijvoorbeeld solliciteren en je voelt je onzeker of je wel helemaal voldoet aan het gevraagde profiel. De spanning geeft je dan zoveel stress dat het “als…dan… rampenscenario denken” je in de greep krijgt. Het ene na het andere rampscenario voltrekt zich bij voorbaat al in je hoofd …met als risico dat je de stap die je te nemen hebt niet meer doet en de stress door overprikkeling of onderprikkeling niet structureel doorbroken wordt. Dit is een vorm van rejection sensitivity.

Want als je uit angst niets doet en maar blijft denken, wordt je niet geconfronteerd met al die lastige emoties als je iets gaat doen wat je nog niet helemaal kan overzien. Deze video legt uit hoe het in zijn werk gaat en wat je te doen hebt.

Schrijf je in voor de GRATISonline minicursus "JOUW HSP 4-daagse"

Leer de verschillen tussen HSP en hoogsensitieve HSS. Leer de wetenschappelijke feiten over hoogsensitiviteit. Maak kennis met de 4 totaal verschillende typen HSP. Herken stress door onder- of overprikkeling. Breng jouw hoogsensitieve valkuilen & kwaliteiten in kaart. En ontvang gratis oefeningen & testen. Schrijf je hier in voor de JOUW HSP 4-daagse. En ontvang 4 dagen een mail met een link naar uitgebreid trainingsmateriaal (video, mp-3, opdrachten & theorie).

Gratis minicursus JOUW HSP 4-daagse

Dankjewel voor je inschrijving! Je ontvangt zo direct je eerste email (check ook je spam of reclamefolder!)

%d bloggers liken dit: