Ik kreeg het tijdens mijn banen wel eens te horen: “Doe niet zo moeilijk! De tijd wijst het vanzelf uit”. Of “dat komt vanzelf” als ik kennelijk weer eens te veel vragen stelde. En ik dacht altijd: dat komt helemaal niet vanzelf!!!
Het vele vragen stellen is geen teken van twijfelen of onzekerheid bij hoogsensitiviteit. Het is een uiting van het gedegen werk dat je doet.

Nu weet ik dat het HSP brein gewoon zo werkt. Het is de diepgaande informatieverwerking van het HSP brein die al die vragen veroorzaakt. Wat voor de opdrachtgever een simpele opdracht kan zijn, is voor mij gewoon een bak vragen. En als er ‘iets’ nog niet kloppend voelt of nog niet helder is, zal ik veel vragen stellen. Net zo lang dat het me helder is wat de bedoeling is of wat er kennelijk wringt of niet kloppend is in de vraag. Of wat de onderstroom is.

Gelukkig kreeg ik ook complimenten over mijn vragen. “Op Saskia kan je vertrouwen die zal altijd eerst vragen stellen als het haar niet duidelijk is. Dus als je haar aan het werk zet, komt het altijd goed.”. Of een directeur die bij mijn afscheid meldde dat hij blij was dat er tijdens ingewikkelde personeelsbijeenkomsten altijd Saskia was om het ijs te breken en toch de lastige vragen stelde. Maar dat daarna de vragen ook bij anderen los kwamen.”

Kennelijk is het altijd een kwaliteit van me geweest die niet alleen in mijn huidige werk goed van pas komt :-).

Jouw kwaliteit om vragen te stellen geeft gedegen werk! Bekijk de video voor meer uitleg.

Schrijf je in voor de GRATISonline minicursus "JOUW HSP 4-daagse"

Wil je meer weten over wat HSP en HSS wel en niet is? Wat de wetenschappelijke feiten over hoogsensitiviteit zijn? Kennis maken met de 4 totaal verschillende typen HSP? Alles over onder- & overprikkeling leren? Jouw valkuilen & kwaliteiten bepalen? En gratis oefeningen & testen? Schrijf je dan in voor de JOUW HSP 4-daagse. En ontvang 4 dagen een mail met een link naar het cursusmateriaal (video, mp-3, opdrachten & theorie).

Gratis minicursus JOUW HSP 4-daagse

Dankjewel voor je inschrijving! Je ontvangt zo direct je eerste email (check ook je spam of reclamefolder!)

%d bloggers liken dit: