Dealen bij angst bij nieuwe plannen. Hoe doe je dat?


Hoogsensitieve HSS houden van verandering en afwisseling. Dus ze maken vaak nieuwe (ondernemers)plannen. Nieuwe plannen geven enthousiasme en de intense ervaring waar hoogsensitieve HSS van genieten. En je vermijd dan verveling en chronische onderprikkeling. Een valkuil als hoogsensitief persoon, is dat je daarbij te lang nadenkt. Maar te lang nadenken wekt soms averechts als je continue aandacht geeft aan de risico’s en beren die je mogelijk tegen gaat komen en dan geldt: niet te lang denken, maar doen!

Angst en onzekerheid

Ongetwijfeld ervaar je net als veel anderen, angst en onzekerheid. Wat als het niet lukt…. wat als ik niet voldoe aan de verwachtingen… wat als ik het niet kan. Wat als niemand op mijn plan zit te wachten. Hoe ga jij met angst om? Het is een illusie dat je angst kunt uitbannen. En het is zonde als je daar te lang tijd aan besteed. Met die tijd kun je beter focussen op de kansen en mogelijkheden en oplossingsgericht aan de slag.

Ondernemerschap pilaren

De drie pilaren bij nieuwe plannen

Als je nieuwe plannen maakt heb je te maken met drie pilaren die jou in balans moeten houden om toch tot uitvoering over te gaan. Dat zijn angst, verlangen en moed.
Deze video legt uit wat je moet doen om je plannen niet te laten dwarsbomen door angst en de andere twee pilaren inzet zodat je niet te lang nadenkt, maar eerder de eerste stap zet in de uitvoering.

Schrijf je in voor de GRATISonline minicursus "JOUW HSP 4-daagse"

Wil je meer weten over wat HSP en HSS wel en niet is? Wat de wetenschappelijke feiten over hoogsensitiviteit zijn? Kennis maken met de 4 totaal verschillende typen HSP? Alles over onder- & overprikkeling leren? Jouw valkuilen & kwaliteiten bepalen? En gratis oefeningen & testen? Schrijf je dan in voor de JOUW HSP 4-daagse. En ontvang 4 dagen een mail met een link naar het cursusmateriaal (video, mp-3, opdrachten & theorie).

Gratis minicursus JOUW HSP 4-daagse

Dankjewel voor je inschrijving! Je ontvangt zo direct je eerste email (check ook je spam of reclamefolder!)

%d bloggers liken dit: